The Month Of September

A d v e r t i s e m e n t

Overall I can say that despite the hectic schedule and all the planning go haywire, September is not a bad month after all for me and biz and family wise..not that I managed to achieve all my goals and plans for this month, but I think I am happy with how things go.

Last Friday I contacted the person in charged for the TM training and it seems that the training will be postponed to after Raya. Bagus la tu…tak payah nak bangun pagi…hahahha…maybe ada la hikmahnya kenapa semua tak berjalan seperti yang di rancang…

In the mean time since the time allocation for training yg tak jadi tu dah tak de benda nak di isi, I guess might as well tumpukan kepada benda2 admin n pending tasks yg ada selama ni…actually dlm proses nak design bisnes kad, nak buat letterhead, template for quotation and invoice…

Kalau setakat soft copy mmg dah ok, still berpikir nak hantar printing ke tak esp. for letterhead and those templates..oh lupa nak kena renew lesen perniagaan for our IT company..dah setahun dah umur company IT tu rupanya…hahaha…ok la berguna jugak ada company tu walaupon tak de la masuk duit juta2…hahaha…slowly la, so far mmg ada project, it makes a difference la jugak bila ada company instead of buat project secara freelance ni..the credential is there for client to see…byk jugak offer tapi sebab tak cukup masa and kdg2 byk factor to consider rasanya byk jugak yg terpaksa turn down project offer…esp. bila tau cara keje client yg tak sesuai dgn etika kerja company sendiri so walaupon deal berpuluh ribu, tolak aje la..dari sakit kepala nak layan, nak buat apa kan….life is too short to live in misery…hahaha

well, dah pegi kelas ribbon embroidery jugak on Sunday, though personally I dont think I will stick to the new craft..sakit tgn la nak tarik jarum yg besar mcm jarum jahit jala tu…hahaha…now dah tergila balik ke scrapbook and paper craft..dlm plan nak cari wholesale for scrapbook products…leceh la kat mesia ni…kraf2 mcm ni susah nak cari sumber..kalau ada pon very expensive…

and another new interest is in photography, sejak2 hubby beli Nikon DSLR D50 tu and belek2 all digital photography magazines mcm berminat la plak..tapi rasanya pakai Sony T30 tu je la dulu…maleh nak godek2 SLR tu…rasanya nak tumpu amik gambo nature, bunga, pokok, gambo Tiki…hahaha..binatang lain takut dan tak berkenan…bila la agaknya dpt pegi taman2 kat KL tu…masuk tmn orkid, bunga raya, tmn burung…alasan nak amik gambo….hahahha..tgk2 bukan amik gambo..angkut 2-3 pasu pokok plak…

bercakap pasal pokok…sejak Jusco depan rumah ni ada, bukan main lagi angkut segala pokok2 dan pasu…tambah2 time hubby keje shift mlm, siang tu asyik merayau je…alasan nak beli groceries pastu mula la melencong beli brg lain…dgn segala tenaga yg ada mengangkut pokok2 besar dan 5-6 bijik pasu…mmg puas hati membeli..penat angkut sendiri pon tak pe..hahaha..nasib baik la keta kecik..kalau besar lagi, sure lagi byk la borong gamaknya…kopak laki aku…hahaha..

well that’s it for now…selamat bekerja semua..dont get stuck with Monday Blues ok…tata!

Related Posts with Thumbnails

5 Comments

Filed under General

5 Responses to The Month Of September

  1. MQ,
    all the best in mengopaking poket suami anda! hehe *gelak jahat*

  2. jazmin

    wei, bestnyer kamera hang, aku baru nak beli camera t30. takdela gambo gegar kan

  3. MQ

    ezan: sekali sekala je kopakkan poket..kira gaji dok umah la tu…

    j-j: ok la T30 ni..aku leh amik gambo yg elok dgn cepat dan pantas…

  4. Janariah Othman

    Mohon maklumkan kelas decoupage yang diadakan pada hari Sabtu @ Ahad. Saya tinggal di Shah Alam, Selangor.

  5. sharifah

    Saya berminat nak belajar buat decoupage…boleh email bila kelas akan diadakan.Atau hubungi saya di 019-3117254
    Terima kasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>