Dark Cloud, Heavy Rain

A d v e r t i s e m e n t

These past few days asyik2 hujan sampai ke mlm…bila hujan mula hati pon rasa gloomy, sama gelap mcm langit kat luar…

I hate it when it’s monsoon season…suasana jadi mcm kelam, tak bersemangat nak buat apa2 pon..esp. bila tak de sapa nak share, or nak borak time2 org cuti raya panjang ni…bosan sungguh…kenapa la semua nak balik cuti raya lama2…

Dah cuba buat popia mini inti serunding ikan..tapi asyik2 tak menjadi….bila Manz Delight kat alamanda tu bukak, nak borong lagi sekarung popia mini tu…kalau tak sedap pon tak pe la..janji rupa dia elok nak letak dlm balang kuih raya…maybe mmg tak de bakat nak buat kuih muih raya ni…semlm pon buat dua jenis cookies..tapi hasil tak menarik..tapi hubby kata mmg kuih raya rasa camtu…cornflake madu sebalang dah dibawak ke ofis hubby…semua bdk2 department termasuk boss dia dok ulang mkn cornflake madu tu…heheheh agaknya mmg tak de bakat bila buat kuih2 bertepung ni..nampak gaya buat cornflake madu je la seumur hidup…hahahha..teringin nak buat biskut suji, tapi sis in law dah bagi separuh tupperware..cuma nak mkn suji yg lembut, lemak dan cair dlm mulut….yg beli pon mcm keras…maybe taste sendiri yg cerewet sgt kot…org lain dah rasa sedap pon still rasa mcm tak cukup bagus…

Guruh kilat kat luar…alahai..kalau hujan petang sampai ke mlm, tak best la plan nak buat open house nanti..nampak gaya tak jadi la nak buat BBQ kalau hujan turun mencurah2 mcm ni..silap2 gaya tetamu pon tak nak dtg sebab hujan lebat…isk isk….tapi kalau ubah agenda open house tgh hari pon, for sure yg dtg petang jugak…we just wait and see la…minggu depan boleh la contact kakak nasi tomato tu, jgn dia terlupa pasal catering tu sudah…sekarang semua org still in raya mood…so tak leh nak kacau2 sgt…buang karan je..oh one of my client bunga telur nak bertunang esok…jgn lupa hantar sms selamat bertunang mlm ni…semoga berkekalan ke jinjang pelamin..(come to think of it..kenapa org sebut jinjang pelamin ek…apa maksud jinjang…mcm leher yg jinjang..means tinggi dan panjang ke? ahaks….)

I’m going crazy over this heavy rainy festive season…cakap pon dah merapu…nak sambung jahit manik…org dah raya pakai baju raya ke sana ke mari…I’m still terhegeh2 jahit manik kat baju…oh God! Somebody help me get over this crazy weezy feelings….waaarrgggghhhhh…

Related Posts with Thumbnails

3 Comments

Filed under General

3 Responses to Dark Cloud, Heavy Rain

  1. mq
    selamat hari raya.. jangan di kesalkan dengan hujan yg turun.. semua tu rahmat dari Allah SWT..

    sebelum ni kita runsingkan jerebu.. minta lah hujan turun supaya jerebu hilang.. sekarang langit dah cerah balik.. kita runsing pulak hari hujan..

    jangan pula ada yg minta kemarau pula lepas ni.. teruk kita nanti..bila nak buat open house tu? hehe

  2. MQ

    mmg tak kesalkan hujan yg turun..cuma bila hujan je mood pon jadi mendung jugak..tak tau la kenapa…hehehe..

  3. kimi

    Blog yang penuh informasi..:-) thanks for sharing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>