Rempah oh Rempah

A d v e r t i s e m e n t

Tiba-tiba dekat nak raya ni jualan rempah menjadi hit plak…ada yg mengidam nak mkn mee bandung..sampai ke UK org mengorder..tapi yg slacknya stok plak terhad..bila kontek akak yg mmg angkut perencah bandung dr Muar tu, dia pon kata semua dah di booked org..aisey….hampa la semua client mcm ni…bila check kat plastik pembungkus tu tak de plak di letak kontek number…pelik jugak, pengusaha rempah ni tak de vision nak memajukan perniagaan dia ke..letak alamat je nak buat apa…kot org jauh2 nak order lagi cemana…yg rempah soto tu dah dihubungi..pn Nur Ain tu kata dia buleh hantarkan rempah sotonya, caj pon ok je la…plus dia kata dia ada jugak buat rempah mee bandung dan asam pedas..cumanya jenama Nur Ain ni Batu Pahat..yg mee bandung terkenal di Muar..tapi pikir balik kalau dah sama2 Johor dan kalau yg membuat pon Jawa..tak lari rasa dia..sah2 lebih kurang je…Tapi sebab tak pernah cuba lagi mee bandung jenama yg satu ni, tak berani la nak ckp apa2 kat client…kena test ni…heheheh…

Rempah Seri Tunjung plak tiba2 ramai yg order utk buat makan2 raya…ada yg recommend kata kerutuk sedap, yg paling laku mesti la gulai kawah, sebab rempah kelantan yg mkn pon org kelantan la kan…dah bincang dgn Distributor di KL, dia kata lagi baik kalau jadi ejen, harga dan stok lebih terjamin…member di Jepun dah upload gambo2 di fotopages rempahnya…tu yg sampai ke UK org kontek nak mintak hantarkan tu…so maybe Sabtu ni akan ke KL amik rempah2 baru mcm masak lemak lengkuas, nasi tomato, etc, kira2 rempah yg tak penah di test lagi…lepas amik je rempah tu terus akan hantar ke ejen…diorang pakat tanya dah bila buleh dpt barang….biasa la org ni bila nak membeli, nak dan-dan tu jugak..tak leh tunggu2 dah…hehehehhe…

Emm..gitu la citer rempah musim2 nak raya ni..sekarang tgh mencari lagi kat mana nak dpt sumber rempah bandung Maharani tu…harap2 dpt la cari, or kalau tak pon dpt la beberapa peket lagi stok sedia ada kat tokey belakang rumah ni…

Related Posts with Thumbnails

2 Comments

Filed under General

2 Responses to Rempah oh Rempah

  1. ingatkan gula je tak ada stok.. rempah pun tak ada? hebat…

  2. selamat berempah-rempahan ye MQ! ehhehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>