Berbuka Puasa Di Mana?

A d v e r t i s e m e n t


The right side picture is courtesy of romantika.name..ni semua kes malas nak cari gambo makanan ptg2 puasa ni…hehehe..dah pukul 3:30ptg, and I’m still have no idea nak bukak puasa kat mana..dah jemu bukak puasa kat rumah, nak keluar jauh2 mcm letih la plak kan..plus we both have dateline to kejar..me and my bunga stokin n him with project for Singapore client…adeihhhh..kan best kalau boleh melepak dan melepek di rumah..tapi nanti tak de duit extra plak…hahahha…tak pe bersusah payah dulu..nanti ada duit extra leh ronggeng2…

well, ni gambo masa sahur kat hotel hari tu..di hidang mcm raja tu…siap hantar sampai ke meja mkn, pastu siang plak tak payah basuh pinggan sebab house cleaning dtg clearkan pinggan kotor dlm sinki..ishh best ek kalau ada maid camtu..tapi bosan la kalau maid yg duduk sekali ni…kalau camtu kena dok service apartment kat hotel2 la camni..hari2 ada org housekeeping dtg kemas rumah, basuh pinggan etc…

Back to main issue, tak tau kat mana nak berbuka, kalau kat hotel2 utk buffet pon buang karan je sebab MQ mkn sikit..tak berbaloi dgn harga yg dibayar…kalau kat fast food dah bosan plak…nak try IKEA buffet pon malas nak pegi jauh2 sampai ke Damansara sana nun…apakah nasi bukhari depan rumah ni jugak yg akan menjadi pilihan…hahahha..or maybe nak pegi Sri Ayuthaya lagi kat Alamanda..tahun lepas ada berbuka puasa kat sana..tapi ala carte la..dia tak de buffet…

Apa2 pon kena kejutkan hubby dulu…kesian dia stay up sampai selepas sahur, buat keje2 utk client tu..dateline lagi seminggu and harapnya ada la progress yg baik..kesian hubby, dah la hari tu hard disk notebook dia crash, mmg tak leh selamatkan langsung..dah beli hard disk baru amik masa 2 hari jugak lepas opis hour utk install semua balik…bila komputer tak sihat, rasa dgn2 tuan2 dia pon nak demam…mana tak nya..tido bgn mengadap pc…kalau tak de letrik yg tension nya sebab tak leh nak get connected…bukan sebab gelap tapi sebab PC tak leh on…hahaha…

Ok la…nak mencari ilham nak berbuka puasa di mana petang ni..ada lagi 3 jam nak pikir ni…till then selamat berbuka puasa dan semoga puasa minggu ini lebih baik dari hari2 pertama dahulu… :)

Related Posts with Thumbnails

Leave a Comment

Filed under General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>