Photoshop Oh Photoshop

A d v e r t i s e m e n t

Hari ni seharian mengadap pc, minus beberapa minit duduk di bawah dan ke dapor, masa lain semua mengadap pc..sampai lupa nak mkn..heheh..mkn pon depan pc…bukan buat apa..tgk tutorial online photoshop yang dibayar fees nya..rugi tu kalau tak guna, byk skills baru dah belajar…

Bila dah tgk kena la practise, so gunakan gambar2 yang ada…ada yg di edit jadi studio print, ada yg jadi sepia, belaja edit border, buat graphics utk web…mcm2 la..ada jugak yg practise pon tak jadi2 jugak..agaknya ada la tersilap tekan button mana2 tu…kalau hari2 practise mesti boleh jadi cekap..dan lepas tu senang la nak buat design..baru la tau betapa susahnya keje2 design ni..patut la charges utk graphic designer yg hebat mahal..ye la workmanship dia bersengkang mata tu yg tinggi nilainya…cewahhhh…

Bagus jugak bila blaja benda baru ni…tambah2 bila otak dah lama tak pegi sekolah ni..excited tu mmg la bila hasilnya menjadi, tapi bila tak jadi tu..rasa menyampah pon ada…lepas ni bila ada masa terluang je boleh la cuba lagi…btw, website bungatelur.com pon dlm proses nak revamp, ada nak tambah portfolio..so boleh la tgk majlis2 client…jgn risau tak de gambo2 pengantin melainkan telah mendapat persetujuan yg empunya diri utk di publish ke web…

Oh training kat TM Cyberjaya tu dah di kenselkan utk minggu ni…bukan nak bgtau awal2…mmg fed up la ngan company yg in charge tu…nasib baik MQ call tanya apa status..kalau tak mmg tak tau pon kata kensel..tapi bagus jugak..ada hikmahnya..senang nak finalized kan hal2 hamper kurma ni dgn client…harapnya deal berjalan lancar…rasanya bulan puasa ni dpt la berehat, tapi mungkin juga tidak sebab tempahan utk majlis wedding Nov/Dec dah ada…tak pe la slow2 la..nanti tak kalut sgt siapkan tempahan last minit…

That’s it for Wednesday update…esok nak ke Putrajaya menghantar order brooch pada kawan lama yg keje di JPN…cantik2 tau brooch yg amik dari supplier…maybe tak dijual, sebab beli utk pakai sendiri dan bagi hadiah sempena raya ni kat ahli kuarga lain…oh..dah siap jugak satu bracelet Swarovski berbatu biru…boleh pakai esok…hahahha…apa lagi ek achievement dan planning utk minggu ni..haaa..hari ahad nak pegi kelas Ribbon Embroidery sambil pass kan balang kuih raya utk xtvt craft exchange dengan ahli forum wanitamelayu.com…hari sabtu mcm biasa la pegi gym…kena pegi kali ni..dah lama ponteng..lagi pon nak shopping pon sales dah habis..heheheh..

Till later, selamat berkerja ppl..tak sabar nak tunggu weekend…

Related Posts with Thumbnails

3 Comments

Filed under General

3 Responses to Photoshop Oh Photoshop

  1. dah lama zino tak guna photoshop ni..takut kalau tak di praktiskan ilang pulak segala sekil mekil tu nanti..

  2. dah berkurun x buat design mesign ni.. isk isk isk

  3. design mendesign entahlah ……mmg xtau…
    amboi mcm2 benda nk di buat…..patut pun kata seronoknya klu ada byk ms….
    apa2 hal pun hope u enjoy with all the activities….
    just waiting 4 new craft design made by u

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>