Kon Mengkuang

A d v e r t i s e m e n t

As soon as I woke up today, terperasan ada missed call kat bisnes phone and lots of email related to bungatelur.com. Ada org berminat nak tempah kon mengkuang, nak hiasan exactly mcm hijau putih dlm gambar sample…bila contact supplier nasib baik supplier nak terima, ye la kadang2 order dlm 50-100 pieces ni supplier malas nak entertain…2hb ni kebetulan mmg supplier dr Terengganu nak turun KL..lega..kurang dah kat postage fees tu…so order di buat utk 150 pieces, mengkuang ni dtg sekeping2 4 segi, so in order nak jadikan bentuk kon tu kena la jahit sendiri…

Yang sample bunga ros merah ni pulak MQ buat utk tunjuk pada client kat Australia, dia nak tempah dlm 600 pieces utk majlis next year, kalau dah confirm order tu nanti jenuh la keje menjahit mengkuang je la hari2..600 tu bukannya sikit…ehhehe..actually seronok jugak buat bisnes thru internet ni, the customer range ni lebih luas exposure nya…tak semestinya dalam satu negeri or kawasan je, tapi utk org yg prefer to see and touch maybe susah la sikit, setakat nak tgk gamba je ada org yg still tak puas hati..

Mcm MQ jugak kalau nak beli baju ke tudung ke sure nak jugak belek2 sendiri depan mata, tapi so far dah try beli online mcm OK la..cepat n senang, tgk gamba kat internet then book, transfer duit, esok2 tunggu postman dtg hantar je…tak yah nak penat2 pegi cari kat luar, nak parking lagi, kena bebel2 lagi ngan hubby sebab belek2 brg lama sgt pastu tak nak beli..hahhaha..biasanya mcm tu la..dah belek brg, tanya harga pastu mula la rasa mcm tak nak la beli, mahal sgt la, nak cari tempat lain dulu la, last2 tak beli pon…

Alamak ada email client lagi la, kenapa hari ni ramai sgt org nak contact ek, hari ni semua org dah gaji kot so mcm bersemangat nak deal hal bisnes…hahaha…till later, nak check email and response to client dulu..will update with more interesting bits and pieces…

Related Posts with Thumbnails

5 Comments

Filed under General

5 Responses to Kon Mengkuang

  1. cantik kon tu.. nak isi apa dalam tu? hehe

  2. idarosle

    saudari,boleh tak ajar saya macam mana nak buat bunga dip nih?saya student kat Japan,ader perancangan nanti lepas grad insyallah..kalau boleh hantarkan ke [email protected] kalau nak tempah boleh ker?kalau u ajar,saya boleh bayar..thanks for your concern :)

  3. PB

    wow….alhamdulillah sebab bisness MQ bertambah maju.
    Untung kalau pandai bab bab kraftangan nie.
    PB…sorry…kerastangan boleh lah..

    Btw, MQ tinggal area mana?

    And…may b PB pun nak join lah Fitness Fit kat IOI tu. Mana tahu, kat sana, kita boleh jumpa…

  4. nor azema

    hi sis, bole sy thu quotation utk kon mengkuang? interested to order. thnks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>