New Pet, New Home

A d v e r t i s e m e n t

Hari ni bukak topik lain la..asyik citer pasal bunga telur je…well cuti panjang weekend lepas ni tak de buat apa sgt…Friday pegi tgk my SIL nak pindah ke Melaka..pastu Hubby suka la main2 ngan hamster diorang..manja pulak tu..dia tak kisah pun kalau dipegang2..siap hulur kuaci pon dia mkn dari tgn…so hari Sabtu mcm teringin la plak nak bela hamster..padahal MQ ni dah la geli ngan binatang berbulu..tapi seronok nak tgk perangai diorang bersenam, mkn, tido..minum air..so beli la dua ekor hamster..Hubby bagi nama Toko and Tiki..org kat kedai Dr Pet tu kata sepasang..tak tau la betul ke tak..nanti beranak pinak pulak cemana…waaa kena jadi bidan hamster ke plak…so dah bawak balik..mula2 tu cam diorang takut la jugak..rumah baru, tak biasa lagi…tapi masuk hari ke dua tu mcm dah ok la..dalam gambo ni pon tak nampak rupa diorang..tgh main2 kat area terowong tu…siang2 pandai pulak tu naik atas, tido dlm rumah dia…naik tangga pon dah reti…gitu la perkembangan hamster dua ekor ni…tapi part nak letak makanan n salin bedding tu, Hubby la punya keje..sebab MQ geli..takut tiba2 diorang melompat atas tgn ke…eeeiiiii….hehehhehe..

Related Posts with Thumbnails

2 Comments

Filed under General

2 Responses to New Pet, New Home

  1. cantik nya rumah.. tapi tak nampak pun menghuni nya hehe

  2. …aku tengah meluncur laju di dalam terowong.. tiba-tiba seekor hamster gergasi sedang meluncur juga dari belakang! alamak! cepat naik tangga untuk masuk rumah dan kunci dgn pantas! hamster gergasi sedang menjenguk2 dari tingkap rumah cuba untuk masuk ke dalam.

    plek!
    jatuh dari katil da.. mimpi rupenye!

    *kikikiki* jangan marah MQ, tengah berfantasi sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>