Bunga Dulang Organza Gold

A d v e r t i s e m e n t

Akhirnya siap jugak bunga dulang ni..leceh jugak rupanya buat bunga organza ni…bentukkan kelopak mcm nak buat bunga stokin tapi kain organza tu kena gam elok2 kat dawai tu…memandangkan cuma ada satu kaler je organza tu jadi tak dpt la buat daun dari organza jugak..kira tipu skit la pakai daun emas..hehehe..yang penting nak mencuba buat bunga organza tu..selalu tgk kat fotopages penjual2 bunga je kan…lepas ni boleh la cuba buat bunga design lain pulak selain bunga 5 kelopak ni…

Oh..bunga merah putih pon dah siap..itu entry esok la plak…tapi still bunga 5 kelopak jugak…boring dah balik2 bunga pesen tu gak..hahha..tunggu la kalau jadi bunga orkid..nak buat kaler purple kali ni…emmm..cemana la agaknya orkid dari kain stokin ek…

Related Posts with Thumbnails

24 Comments

Filed under General

24 Responses to Bunga Dulang Organza Gold

  1. blackpurple

    Dah boleh bukak kedai ni…hehehe

  2. ismahani

    dear MQ..

    what a lovely hand maker, isma suka gak try bwt2 bunga kraftangan mcm ni..tgk kat fp org lain mcm cantek aje, bole tulung ajar x mcm mana nak wt bunga organza dgn bunga stokin. Email me plz..

  3. ismahani

    ehhh..lupa tinggal kan email [email protected]

  4. alin

    wow.. very lovely. boleh saya tau gam apa yang perlu digunakan? dawai nya dawai bunga stoking kan?

  5. MQ

    ha ah..dawai bunga stokin, saya pakai gam UHU..senang dan tak comot. :)

  6. alia

    hi MQ

    tak lama lagi i nak wat kenduri….jadi berhajat sangat nak wat bunga organza as a gift….jadi nak tanya sikit la…lepas gam dawai pada kain organza tu, kene potong ke tepinya? atau dawai tu dilapik depan belakang macam wat bunga stokin…. i reallly need your answer soon.

    [email protected]

    TQ so much

  7. MQ

    alia, saya dah email dah..tq :)

  8. azie

    Hi MQ..
    saya berkenan sgt nk wat bunga organza..
    tp xtahu mcmane carenye..
    blh x bg tnjk ajar skit..
    Terima KAsih..

  9. yana

    hai…..

    cantiknye bunga awk..
    blh tak email sy cara2 nk wat bunge ni.
    terima kasih.

  10. hai…sy nk belajar jugak..sbb tgk magazines mcm skip je step..
    my email [email protected],

    TQ very much…:)

  11. niza

    Hai, saya nak juga belajar bt bunga Organza tu…. boleh tak email saya step2 membuatnya…tq

  12. kodoz

    hai MQ,

    saya teruja nak tau macam mana nak membuat bunga dulang organza tu,nampak sangat cantik & menarik…hari ni tetiba timbul plak minat untuk belajar membuat bunya,especially bunye untuk gubahan hantaran….

  13. azie

    hai Mq..

    saya tertarik dengan buang telur kain organza ni..kalau boleh la,nak mintak tunjuk ajar dari mq cara nak buat bunga ni..boleh ker???

  14. azie

    ooo…terlupa … ni email saya

    [email protected]

  15. nor

    blh email tak. macamana nak buat bunga organza. saya pernah buat bunga stokin dan bunga dip jer.

  16. haniesya

    hai mq..boleh email tak cara nak wat bunga organza ni..

    [email protected]

  17. Dear MQ,

    Tolonnggg~~ ajar mcm mana nak buat kelopak bunga organza.. i need help (sebab byk sgt leftover kain organza kat rumah, baik buat bunga =D)

    nanti email ira k.. at [email protected]

    thanks MQ!!

  18. elly

    saya sebenarnyer tengah buat persiapan untuk perkahwinan adik dah dekat dah.. nak buat bunga pahar gantung sendiri.. maner lagi senang organza ke stokin.. kain paer yang dibunakan untuk bunga stokin tu.. boleh tak email sy cara2 danbahan yang diperlukan,,, secara ringkas pun takper biar sy nampak gambaran nyer pun ok dah..

  19. rose

    salam, sy berminat ngan bunga dulang organza color purple??? leh tau hrga 1 unit n kalo ambik 9 unit bape hrga???? tq.. papehal tlg email sy [email protected]

  20. amnah

    akum kak MQ.blh share x cara buat bunga organza.email kan boleh?

  21. MQ

    rozi, saya dah tak amik tempahan sekarang..

  22. suzana

    hai kak..
    lama dah duk cr cara nk wat bunga dulang organza.. sbb ianya cantik..
    jmpa web site akak.. leh x akak bg cara nk watnya.

    Thanks :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>