November Rain

A d v e r t i s e m e n t


Cepatnya masa berlalu, dah nak masuk middle November, actually I kinda like it when time passed by quickly…esp. when the whole raya sucks…I wish kita posa and tak yah nak susah2 beraya…the idea of spending raya with family will be splendid kalau your family are supportive and tak menyakitkan hati, tapi kalau masing2 mcm aarghhhh…i dont want my blog to be tainted with bad words…but you know what i mean…

kita tutup la citer raya…let’s move on with life in big picture, sekarang start dah monsoon season. almost hari2 kalau tak mlm, early in the morning or late afternoon mesti hujan, hujan lebat sampai ke mlm kdg2 tu…bagus jugak la hujan,

1. tak yah nak siram pokok lepas balik keje…

2. tak yah nak pegi bercuti kat mana2…

kena plak time cuti sekolah ni kan..everywhere sure ramai org bawak anak2 berjalan…

well, ingat nak gi berjalan early next year, maybe nak pegi Cameron Highland lagi…I really like it, ada pokok2 byk, pokok bunga esp. though most of roses and decorative plants tu bila turun lowland semua mati or kalau hidup pon mcm nak tak nak je… but the surrounding is so peaceful, this time nak try stay kat Equatorial plak.. last time dah stay kat Strawberry Park…

this time kalau beli cactus lagi, dah tau dah..siram seminggu sekali je….tapi tak leh la..mesti rasa gatal tgn nak siram hari2 jugak..then tak sampai seminggu cactus semua jadi lembik sebab terlebih air…hahahhaah….

seronok kan bila buat plan nak jln2 ni…excited je tunggu bila nak pegi jln tu…rasa2 lepas february baru leh apply cuti sebab the project will most prob. go live in Feb, this monday la keputusan whether can go UAT or not, kalau no GO alamat Go live lagi lambat la….hahahha..

padan muka diorang…semua berterabur…proper training tak de, harap staff pandai2 belajar sendiri, ada ke camtu…pastu expectation masing2 semua ntah apa2…ingat kitorang ni robot ke…enough said,

kalau ikut kan mmg sakit hati, tapi dah almost 3 months ni dah lali dah…asal keje siap cukup la, nak hope so much for the company, career development etc mmg tak yah la…the less we hope, the less disappointment we get…janji hujung bulan dpt gaji, and learn as much as possible cukup la tu…mana tau experience masa project set up will be beneficial utk my own business and company kan….

OK la nak sambung sidai baju, bgn early Saturday morning ni sebab nak habiskan washing load, harap2 tak hujan tgh hari ni..leh sidai separuh kat luar, cepat sikit kering…nanti nak survey harga dryer la…mcm kedai dobi plak ek…hahahah..take care ppl…sekali lagi..jemput dtg beraya umah kami…

Related Posts with Thumbnails

Leave a Comment

Filed under General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>