The End of The Week…Almost

A d v e r t i s e m e n t

Esok Jumaat, akhirnya…eventhough masa tu kdg2 mcm tak bergerak je bila kat ofis, esp. time2 before lunch tu, towards the end of working hours tu pon mcm tu jugak..tgk jam kul 3:50, buat keje, tgk jam lagi…aittt..baru 7 minit time passed by..apa ni? jam tak jalan ke..hehehhe..

tapi bila time dekat nak balik n tetiba ada la plak keje kena siapkan..mula la rasa mcm masa tu berlari2 kena kejar…sama jugak bila start of the week, hari Isnin tu rasa mcm berjam2 nak over, tapi bila dah Rabu, Khamis tu laju la skit…tapi bila weekend, aitt..kejap je dah ptg, then next day dah Ahad, n Monday dah kena masuk keje balik…aarrgghhh…kalau tak kerana pegi keje tu boleh dpt duit $$$ ujung bulan, mmg tak nak la susah2 kan diri bekerja ni…

MQ dah pegi the admission interview for MBA, tgh menunggu la resultnya ni..dpt ke tak dpt ke…kalau dpt n kena buat full time, nak berenti keje ke aa? kdg tu rasa sayang jugak nak tinggalkan career world yg tak de la WORLD mana…hahaha…sapa2 yg pro Mawi, sori la, I anti mawi as a person tapi lagu Saleha dia boleh la layan lagi sebab M Nasir yg composed kan..hahahha…

Well dah melalut dah ni, sejak masuk bulan ramadhan ni, otak pon lemah je, kat ofis tu bertenaga lagi, tapi bila dah balik rumah, bukak puasa je letihnya la hai..nak basuh pinggan pon tak terdaya…tapi tak pe, MQ tido mlm awal dr selalu, n pagi since tak yah nak breakfast, sempat la kemas meja makan, buang sampah n basuh pinggan dlm sinki before pegi keje…sekarang pon musim hujan…so lega la sikit tak yah terkocoh2 nak siram pokok after work…emmm..nak rehat dulu la…mlm Khamis pon bukan ada citer best kat Astro..bila ek nak pegi terawih..niat di hati tu mmg nak buat amalan lebih ramadhan ni, tapi kdg tu bila dah balik keje, dah tak terdaya rasanya…niat dah ada, kena la berazam dan berusaha pulak…kan.. :) Insyaallah

Related Posts with Thumbnails

Leave a Comment

Filed under General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>