It’s Weekend Again

A d v e r t i s e m e n t

Akhirnya..weekend jugak. Konon nak tido sampai ke ptg tapi tgk2 kul 10 dah tak leh lena..ni la penangan sejak bekerja ni…on time plak mata dah terbukak..tapi time weekdays rasa mcm nak tido je..tak nak bgn gi keje…so apa plan weekend ni…

Mula2 bangun terus tgk bakul baju kotor..ni mau 4-5 load ni..ngan towel, face towel yg guna masa solat kat ofis, guest towel dari hari tu yg tak berbasuh, pastu baju harian, baju hubby, baju keje n tudung2….kalau ikutkan nak je sumbat semua sekali..tapi lepas blouse merah last week turun warna, tak berani la take the risk, kang semua baju jadi hitam plak..so separate kan blouse hitam tu…dari kul 10 lebih start load baju dlm mesin sampai kul 1 pon tak selesai lagi..tgk kat luar cerah je…tak de gaya nak hujan di tgh hari..so angkut towels semua pi sidai kat pagar..sempat la kering yg garing…heheheh…baju2 lain baik sidai di tgkt atas mcm selalu…elok je habis membasuh tgk2 hari pon nak ujan..bagus2 tak yah siram pokok…

Haa..cakap pasal pokok, 2 pokok bunga kertas dah berjaya berbunga, angkat letak tgh laman, kasi kena panas baru la nak berbunga ngan galaknya..so angkat lagi satu pasu letak kat tgh panas tu…nak tgk berbunga ke tak yg tu pon, bagus la kalau semua pokok2 berbunga, tambah2 nak raya ni..meriah sikit halaman tu..ceria gitu..cewah…

Dah petang tu belek2 Nano kat dlm akuarium, ada blood streak la kat ekor dia…mesti sebab air dah kotor sgt..lumut pon byk, cuaca hujan panas, lembab semua ni, lumut2 dlm akuarium pon cepat je membiak…malas nak godek basuh semua, tapi kesian pulak kalau Nano sakit…so slow2 basuh la luar dalam akuarium tu..ngan batu2..kali ni letak balik jambatan merah bagi Nano tempat bermain skit..hahahha…cuci filter semua sebersih mungkin, n Nano pon happy la berenang2 dlm air yg nyaman dan bersih…

Oh btw, this Sunday nite, I’m going to stay overnight kat Shah Alam, reason being nak attend MBA admission interview on Monday morning, dah apply cuti half day, so lepas interview kena la pegi ofis dan bekerja…malasnya..kenapa la kena keje…kan best kalau boleh bela pokok duit mcm dlm the Sims, tak yah pegi keje…so Sunday morning nak get ready la baca2 bahan skit regarding such interview..well, hopefully everything will go well on Monday…nak tido dulu la…sejak keje ni kul 2am pon dah surrender tak leh tahan dah stay up…will update later bout the admission interview…tata!

Related Posts with Thumbnails

1 Comment

Filed under General

One Response to It’s Weekend Again

  1. Selamat menyambut bulan ramadhan al-mubarak MQ!
    Semoga segala ibadah yg kita lakukan akan mendapat keberkatan dari Allah SWT.. :)
    Err..first time ke posa as a wife? ke dah penah before? Sorry, I tak sure..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>